Koud weer in januari, wat gaat februari doen? Uitverkoop!

januari

Plotseling zitten we midden in januari en is de decembermaand gelukkig weer voorbij. De kerstdagen waren fijn, oudejaarsavond was spannend en spetterend, maar soms is al het feesten wat veel van het goede. Heerlijk om alles weer op te ruimen en een mooie kamerplant neer te zetten.

Maar vandaag 15 januari 2016 begon het hier te hagelen en te sneeuwen. Na het ongelooflijk zachte najaar van 2015, is de sneeuw zowel een opluchting als een tegenvaller. Heel veel mensen waren bang dat vanwege de warmterecords die verbroken werden, de klimaatsceptici gelijk kregen. De komst van sneeuw brengt dus opluchting. Iets in de zin van: “Gelukkig maar; de klimaatvoorspellers hebben het mis! De aarde warmt niet op!” Maar warmt de aarde echt niet op? Gelukkig doet de overheid wel iets aan milieuvervuiling. Plastic tasjes mogen niet meer gratis weggegeven worden. Ze kosten wel 5 cent per tasje! Waarom gooien ze de kosten van plastic niet verder omhoog? Het kost zowat niets om plastic te maken, maar kost des temeer door de vervuiling. Nu ja, sorry voor dat gemoraliseer, maar het milieu gaat me aan het hart. Van mij mogen vervuilers veel meer gaan betalen!

Terug naar januari en het koude Nederland. De koude is ook wel weer een tegenvaller. De kachel moet hoger en de jas, die we de afgelopen maanden droegen, is niet warm genoeg. Mijn dilemma en mogelijk ook het uwe, is hoe ik er goed uit kan zien, zonder de aarde onnodig te vervuilen.

Zal ik de uitverkoop ingaan en proberen een mooie jas te kopen? Waar ga ik op letten? Belangrijk is dat hij lekker warm is en een capuchon heeft. Een capuchon is zo handig. Hagelt het kiezelstenen van de lucht en heb je de paraplu vergeten, dan doet je hoofd niet zo’n zeer en houdt je je haar droog. Mijn huidige jas is statisch, de voering van kunstbont veroorzaakt dat. Dat wil ik niet meer, dus daar moet ik op letten. Wat voor kleur zal ik nemen? Geen grijs, zwart, of bruin, want daar loopt bijna iedereen in. Misschien vind ik wel een mooie taupe- of zacht paarse jas.  Dan zoek ik wel een das en handschoenen in een modekleur. Helemaal gaaf zou het zijn als ik een zachtgele jas zou vinden! Daarvan ga ik echt uit mijn dak! Een gele jas heb ik nog niet.

pantone 2016 voorjaar

Wist u dat geel weer in de mode komt? Kijk maar naar Pantone en de voorjaarskleuren van 2016. Het hangt al in de winkels. Weet u niet meer welke kleuren geel u staan?  Op 7 februari a.s. doe ik geel analyses in de STAYOKAY van Egmond op de Body & Mind inspiratiedag. https://www.facebook.com/Body-Mind-Inspiratiedag-1509495129328342/

Op die dag sta ik daar met een stand en nooit meer kan iemand daarna nog zeggen: “Geel staat mij niet”! Er zijn altijd een paar nuances van geel te vinden die u heel goed staan! DSC01614In de winkels heb ik kerriegeel gezien, goudgeel, vanille geel, crème en lime (groengeel).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*