Identiteit & Imago

 

identiteit en imagoIdentiteit en Imago is een uitdagend onderwerp; het is een laveren tussen  “hè ja, dat weet ik al en oh, daar heb ik niet zo bij stil gestaan”.

(Identiteit is dat wat ik van mezelf vind en imago is wat anderen van mij vinden.)

Maar heel vaak worden identiteit en imago met elkaar verward. Dat zie je bijvoorbeeld in de volgende zin: ”Ze nemen me maar zoals ik ben”. Maar is dat wel het hele verhaal? Door middel van de illustratie willen we het thema verbeelden. Vergelijk het kale glazen hoofd met identiteit. De andere foto’s verbeelden imago.

Het imago met de hoed op is totaal anders dan met de muts en de lange haren. Imago is dus in zekere zin veranderbaar, maakbaar. Wat vindt je van de foto van lang haar en muts? Is loshangend lang haar, voor iemand van boven de 50, mooi? Het is leuk om hier een discussie met elkaar te voeren. Geef je mening in het commentaarveld hieronder!

Waarom vinden we het thema van identiteit en imago zo belangrijk? Kort gezegd omdat de verwarring tussen die twee begrippen voor een hoop narigheid zorgt. Verder zijn die problemen op te lossen. Je imago kun je namelijk veranderen en wel op zo’n manier dat dat aan jouw identiteit of zelfgevoel, geen geweld wordt gedaan. Je blijft authentiek en je krijgt er zelfvertrouwen voor terug.

Je kunt je laten geruststellen over jouw identiteit en imago vragen!

De eerste vijf mensen die reageren in het commentaarveld hieronder krijgen gratis een imago- consult van een uur bij Inga of Nanette, naar keuze.

2 Replies to “Identiteit & Imago”

 1. Kapsel

  Inmiddels 50+? Weet dan dat de onzekerheid en de twijfel toeneemt bij de gemiddelde vrouw. Zowel over de kledingkeuze als over het kapsel.
  Algemeen geldt als je de vijftig bent gepasseerd het vlotter staat als je haren wat korter zijn. Een stoer koppie of juist op schouder lengte geeft een frisse uitstraling.

  Er zijn meer factoren die mee spelen met het bepalen van het juiste kapsel:
  * Het moet bij jouw gezichtsvorm passen en jouw specifieke lijnen.
  * Ook jouw lichaamsvorm en lengte spelen een belangrijke rol.
  * De conditie van je haar en natuurlijke eigenschappen ervan.
  * Hoe ziet jouw levensomstandigheid eruit?

  De heersende mode is tot een bepaalde hoogte bepalend.
  Mode komt en gaat maar stijl blijft.

  De haarkleur mag je daarbij zeker niet onderschatten.
  Niet de mode bepaald jouw haarkleur maar jouw eigen huid- , haar- en ogenkleur.
  Zijn deze persoonlijke unieke bezittingen koel van ondertoon, dan is het een goede keuze om het haar in de koele sfeer te kleuren, indien je ’t zou willen kleuren.
  Bij een warme ondertoon dus met “goud” tinten je haar laten kleuren.
  Anders creëer je ongemerkt disharmonie, dat jouw uitstraling niet ten goede komt.

  Voor welk kapsel je ook gaat, wat wij voornaam vinden is dat jij je er goed bij voelt!
  “Als je haar maar goed zit”

  Nanette en ik werken met regelmaat samen zoals het organiseren van diverse activiteiten: Shoppen in Antwerpen, het Imagospel, Kledingruil, Nieuwsbrief per seizoen opstellen ed. Dus Nanette en Inga het mooie aanbod voor advies geef ik graag door aan een ander.
  Zonnige groet, Angela

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*