Help, wat trek ik deze 3 feestdagen aan!

blogklaarDrie feestdagen zijn er binnenkort en wat trek ik in hemelsnaam aan? Dit denkt vast iedere vrouw. En elke vrouw heeft vast de wens, niet te willen onderdoen voor vriendinnen, dochters of zelfs hun moeder.

Ze willen laten zien dat ze zich weten te kleden. En ze zijn bang dat er achter hun rug om gezegd wordt dat ze maar één jurk heeft? Ze kan toch niet drie keer hetzelfde jurkje aantrekken?

Ja dat kan wel! Als het maar een zwart jurkje betreft en zij de kunst tot versieren en combineren bezit. Sommige vrouwen zijn daar erg goed in. Welk benijdenswaardig talent hebben zij toch, dat ze dit goed kunnen? De vraag die ik mij al jaren stel, is of dit talent door experimenteren verworven is, of dat dit genetisch bepaald is. Net zo als dat muzikale gen dat in de Bach en Mozart families rondwaarde. Dat waren genetisch bepaalde, muzikale mensen. Maar ze hebben zich ook vast ook suf geoefend.

Hoe zou het in mijn geval zitten? Ik weet dat mijn moeder goed in combineren was. Ze had een stapel kraagjes en dozen vol met shawls en accessoires. Elke outfit wist ze prachtig op te sieren. Mijn oma kon, met maar vijf jurken in de kast, er elke dag weer mooi en apart uitzien. Uit de geschiedenis van mijn voor-moeders zou je denken dat het artistieke combineren dus erfelijk is. Maar mijn moeder is weer artistieker dan mijn oma. Mijn moeder vertelde me, toen ik haar vroeg hoe ze dat toch deed, dat ze het in de tweede wereldoorlog geleerd had. Zij was toen in de puberteit en dus heel erg, in de groei. Niets paste haar meer en er was ook niets te koop. Althans daar was in hun gezin geen geld voor. Zij was niet de enige met dat probleem, want al haar vriendinnen zaten daar mee. Daarom ruilden ze hun jurken onderling, want dat was de enige mogelijkheid om iets draagbaars te hebben. Mijn moeder maakte dan, met behulp van allerlei accessoires, die jurk dan weer apart en van zichzelf.

Eén ding staat vast, het is een verrukkelijke eigenschap om artistiek te kunnen combineren. Dit is een talent dat iedere vrouw graag wil hebben, maar lang niet altijd heeft. Om je een idee te geven van een paar combinaties op een zwart jurkje krijg je er hier drie. Uiteraard ben ik altijd bereid om je te helpen met combinaties maken. Ik maak  foto’s voor je, van die collages, zodat je de combinaties altijd weer terug kunt vinden. Bel me maar (0251 822205)

Verder wens ik jou drie heel fijne feestdagen toe in een zwart jurkje versierd met mooie accessoires!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*