Als een stekelvarken..

kleinsteVoel je wel eens zo? Stekels uit, oren op onraad gespitst en kaar om weg te rennen?

Of zo? Je haren staan alle kanten op en je bent wanhopig, want je hebt niets om aan te trekken?

 

 

Dit blog gaat over negatief zelfgevoel en hoe je zo snel mogelijk die rottige zelfgedachtes kunt lozen.

Toen ik nog als psychotherapeut werkte zag ik vaak vrouwen die er prachtig uitzagen en die klaagden over hun uiterlijk. Uiteraard waren ze depressief, anders kwamen ze niet in therapie. Vooral als jong therapeute verbaasde me dat enorm. Helemaal, omdat in het uur daarna, een onverzorgde en onfris ruikende patiënt kon komen en die was natuurlijk ook depressief. Kortom een depressie kan maken dat je jezelf niet zuiver beoordeelt. Maar natuurlijk hoef je niet depressief te zijn en toch last te hebben van ofwel een te hoog- dan wel een te laag streefniveau.

Wat is jouw manier om je zo snel mogelijk weer goed te voelen? Een fijn gevoel over jezelf te krijgen? Jouw tip kan een ander op een idee brengen. Voor iedere reactie die ik plaats krijg je een heel mooi cadeau, namelijk een individuele skype sessie om jouw verwaarloosde kleur te ontdekken.

Kleur is namelijk mijn manier om mijn humeur en zelfgevoel te verbeteren. Als ik me waterig voel en ook nog eens waterige aquakleuren zou dragen, dan wordt ik te vloeibaar, begrijp je wat ik bedoel? Los van hoe mooi die aquakleuren ook zijn! Ik kijk gespannen uit naar je reactie…

 

 

 

2 Replies to “Als een stekelvarken..”

  1. Ja, mooi dat je aangeeft wat kleur voor je kan doen. Inderdaad echt heel veel!
    Je kan je gemoed dmv van het dragen van een bepaalde kleur beïnvloeden.
    Net wat je wil, elke dag heb je weer een keuze; je blijft in die vervelende gevoelens hangen of je doorbreekt deze dmv een stralende kleur die goed bij je past of je trekt jouw lievelingskleur/ lievelingskledingstuk aan. De bewustwording van kleur heeft letterlijk mijn leven meer kleur gegeven!
    Dank je wel Nanette. Zonnige groet, Angela

    • Dank je Angela voor deze leuke aanvulling. Wil je met ons delen wat jouw lievelingskleur is? Is dat misschien oranje? Dat heb je zoveel in huis? Hartelijke groet, Nanette

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*