Pasen in geel

Returning foliage comes in sight, like children bathed in crystal light. Patrick Hogg wist waarover hij sprak in zijn gedicht. Frisse kleuren en de heldere luchten van de lente, aaibare wilgenkatjes en gele narcissen spreken over een nieuw, levendig jaar. Over het terugkerend groen dat in een aarzelende waas over de takken ligt. De lente is een jong seizoen.

Rank en elegant staat de wilgen-of paas-tak in een smalle vaas op tafel. De katjes springen open en je moet ze haast wel even aaien. Onder de paas-tak liggen warme broodjes, zo uit de oven uit te dampen, in een mandje met een schone theedoek bekleed. Daarnaast staat de kan met gekoeld geel sinaasappelsap. Op wacht staan warme eitjes, in een dopje en onder een mutsje. Verder ligt er bij elk bord een geel paasservetje.

De tafel is prachtig gedekt. Er hangt een verwachtingsvolle sfeer in huis. En ook jij bent mooi opgemaakt en naar de kapper geweest. Je hebt iets geels aangetrokken. Ik hoor het je nu zeggen: geel staat mij niet. Hoor je mij ook als ik zeg dat er voor iedereen minstens één tint geel is en vaak meerdere, die je goed staan? Geel verjongt, geel vernieuwt, geel maakt blij! Geel is er ook voor jou!warme en koele gelen

Inmiddels hebben zo’n 50 vrouwen bij mij in de laatste maand een geelanalyse gedaan. Met mijn gele shawls en materialen om stond ik op twee events. Op 7 februari was ik op de Body & Mind Inspiratiedag in de Stayokay in Egmond en op 6 maart was ik in het Heemskerks Chateau Marquette, op de internationale vrouwendag. De workshops waren volgeboekt. Ik deed bij alle vrouwen een warm-koel analyse op twee manieren ook. Zo bepaalde ik de “gezamenlijke temperatuur van huid, haar en ogen”. Van daaruit maakte ik de verdiepingsslag naar geel. Een voor een werden 12 gele shawls om de schouders gelegd. De ene shawl is wat “warmer”, doordat er wat rood in het geel zit. De volgende shawl is wat koeler, omdat er wat blauw in zit. “Verkeerde “gelen haalde ik snel weg en de mooie gelen liet ik even hangen. Tot slot kruis ik die mooiste kleuren geel in een, door mij ontworpen geelpaspoort aan. Zo ontving iedereen de kleur geel die paste. De kleur geel die verjongt, vernieuwt en een belofte in zich draagt..

Bij wie past de lente niet? Wie wil na de winter niet ontwaken in een waas van vernieuwing? Veel vrouwen die in Castricum of omstreken wonen weten inmiddels welke kleuren geel ze passen.. Wil jij dat ook weten? Maak dan gauw een afspraak voor een geelanalyse!

En omdat ik al de lente wil vieren heb ik nog een aanbieding voor je. Als je voor 1 april (en dat is geen grap!) een reactie op dit blog schrijft, krijg je van mij een geelanalyse voor de helft van het geld.

 

5 Replies to “Pasen in geel”

 1. Hoi Nanette, eindelijk dus eens een reactie. Ik deel mijn tijd tegenwoordig een beetje anders in. Ben sinds kort heel gelukkig in een nieuwe relatie, kost veel tijd maar geeft me ook meer rust.
  Vreemd dat zoveel mensen geel niet zien zitten. Ik hoor daar ook bij. Ik had vorig jaar een gele blouse gekocht maar onlangs weggedaan. Nooit gedragen, staat mij echt niet, haha denk ik tenminste.
  Een mooi logje!
  Liefs, Trees

  • Hou Trees,
   Dank voor jouw reactie. Wat jammer dat je onlangs een gele blouse hebt weggedaan! Ik had je kunnen helpen om hem met een kleur erbij voor je te laten werken!
   Ik neem nog contact met je op! Ook druk de laatste tijd. Hartelijke groet, Nanette

 2. Lieve Nanette,

  Met veel plezier heb ik een geel-analyse door jou laten doen.
  Zoveel tinten geel die je om m’n schouders drapeerde, daar alleen al wordt je blij van, alsof de zon voor je gaat schijnen 🙂 Dank je wel voor de diverse gele mogelijkheden waarvan ik nu weet dat ze me goed staan! Lieve zonnige groet, Angela

 3. Ha Nanette,
  Met plezier heb ik je blog Sara steeds mooier bekeken. De uitslag van de geelanalyse vond ik verrassend, want ik dacht zelf aan een andere kleur geel voor je model. Zelf draag ik nooit geel, want ik heb ook het idee dat het me niet staat. Heel leuk om te bekijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*