Met hulp van de kleurboost

Wanneer ik mijn laptop opstart valt mijn oog op de Kleurboost afbeelding, die pontificaal op mijn bureaublad staat. Het is een prachtig schema, of instrument zo je wil, om in één oogopslag je dagkleur(en) uit te kiezen. Kleur kan je helpen om in een bepaalde stemming te komen en dan kom je ook voor anderen duidelijker over.

Wanneer je dat goed doet, heb je daar veel plezier van en wie wil dit nu niet?

Het schema van de kleurboost is gemaakt voor het boek  Sara’s kleuren. Met het voornemen vandaag een blog te schrijven, koos ik vanmorgen voor turquoise en bruin. Turquoise is een kleur die creatieve luchthartigheid versterkt en bruin is een kleur die me bij de werkelijkheid houdt. Zo blijf ik concreet en  verlies me niet in al te gekke “creatieve” bubbels. Eigenlijk zoals de natuur het voor de tropische vlinder, de “Morpho”, bedacht heeft. Deze prachtige vlinder schittert in turquoise wanneer ze vliegt, maar als ze uitrust, wordt ze bruin. Dan sluit ze haar vleugels boven zich als een camouflage-tentje. Dit beschermt haar tegen opgepeuzeld worden door een hongerige vogel, die zo’n lekker vlindertje wel lust.

Zoals ik in mijn boek schrijf: “Turquoise heeft iets lichts, frivools en artistieks, iets on-nederlands. Turquoise is een blauw met wat geel erin. Dit geel zorgt ervoor dat het blauw wat lichter en vrolijker overkomt. Turquoise is de kleur van originaliteit en flexibiliteit. Een persoon met een voorliefde voor turquoise heeft sprankelende en creatieve ideeën en weet die vervolgens ook aan anderen door te geven.” Over bruin schrijf ik in datzelfde boek:” Bruin vertegenwoordigt ouderwetse Hollandse nuchterheid, verantwoordelijkheidsgevoel en huiselijkheid. Als beeld stel ik me zo voor een huisje in het bos. De huiskamer heeft bruine balken en de familie eet gezellig met elkaar een stuk chocoladetaart.” Op de foto draag ik een camelkleurige rok. Camel bevat geel en dit verlicht de zwaarte van bruin. Hierdoor heeft camel een warme en hartelijke uitstraling. En déze nuance van bruin is precies wat ik wil.

Wanneer je meer wilt lezen over wat kleur allemaal met en voor je kan doen, lees dan uit Sara’s kleuren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*