Groen-greenery

Bijna is het lente, je ruikt het aan lichtere, schonere lucht. Het licht is kristalhelder. De winter sterft en binnenkort gaan we hem begraven onder het jonge verse groen van opschietende tulpen en narcissen. De sneeuwklokjes luiden lente. Durven wij onze nek al uit te steken en de dikke shawls aan de kapstok te laten?  Ik draag al een dunnere winterjas met meer vrijheid van bewegen. Thuis gaan de ramen open om  frisse lucht binnen te halen. Hoera lente, hoera groen.

Groen is fris, vrij en vrolijk. Het is de belofte aan weelderige plantengroei en geurende bossen. Op een dieper niveau is groen verbindend en ordenend. Bladgroen is de maker van zuurstof. Zonder planten en bomen is er geen leven op aarde. De kleur groen helpt om harmonieus en positief in het leven te staan. Het is een verbindende kleur, die orde in chaos brengt. Kennelijk wordt dit overal zo gevoeld, zelfs bij grote commerciële bedrijven als het verfconcern Pantone. Het bekommert zich om onze emoties in tijden van chaos.

2017 heeft  Pantone besloten om de kleur groen te promoten. Ze hebben een krachtige tint uitgezocht en die voorzien van de naam “Greenery”. Deze keuze is beslist met een hoger doel in het vizier genomen. Hun keuze voor dit groen heeft te maken met betrokkenheid voor onze planeet. Hieronder komt van hun site, lees maar!

“Greenery springt tevoorschijn in 2017 omdat we snakken naar geruststelling vanwege alle opschudding die door sociale en politieke gebeurtenissen ontstaan is. We willen onze behoefte om te vernieuwen en te verjongen bevredigen. Greenery symboliseert de hernieuwde verbinding met de natuur, met elkaar en met een hoger doel.

Door Leatrice Eiseman, Executive Director.

 

Ik wil ook DE kleur van 2017 dragen! Geel, de kleur van 2016 hebben we ook nog steeds hard nodig. Geel is de kleur van de zon, van blijheid, licht en warmte. Zonder zon is er ook geen leven op aarde mogelijk!

Terug naar groen! Ik ga er straks naarstig naar op zoek. Met amper groen in de kast ben ik niet alleen, dat is bij veel vrouwen het geval. Sterker nog, ik merk afkeer van groen. Vorige week stond ik op een beurs, de body en mind dag in Egmond. Het was er druk en levendig, maar veel mensen lieten hun afkeer van groen blijken! GROEN? Dat staat mij vreselijk! Gelukkig kon ik ze overtuigen van het tegendeel, ze werden zelfs heel blij van de kleur groen. Veel mensen weten totaal niet meer dat sommige tinten hun heel leuk staan.

De oplossing is dichtbij! Het goede nieuws is dat ik iedereen kan laten zien welke kleur groen ze dan het beste kunnen dragen. In mijn atelier heb ik allemaal effen groene shawls liggen, die ik gemaakt heb van de kleuren die nu in de stoffenwinkel liggen. Ben je benieuwd? Maak dan gauw een afspraak!! Het is zo leuk om te zien hoe mooi je wordt van jouw goede groen en ook jij laat dan zien dat je wilt verbinden, chaos wilt verdrijven en in verbinding met de natuur wilt staan.

One Reply to “Groen-greenery”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*