Goudgeel is najaar

oktoberblog afbeeldingGeel is een kleur vol levenskracht, vol optimisme en energie. Geel geeft licht aan de herfstkleuren en geel is de belofte van de lente. Lang is geel weggeweest uit het modebeeld, maar nu is het volop terug.

“Geel stáát mij niet” is een kreet die ik overal om me heen hoor en dat zou een gemiste kans kunnen zijn. Geel staat mij niet, slaat nergens op. Voor iedereen is er wel één tint geel die goed staat en vaak zijn het er meerdere. Neem nu het goudgeel voor donkere types met bruine ogen (zoals het model) of het vanille geel voor mensen met blauwe ogen. Zachte verlegen types komen met crème goed weg. Er zijn veel variaties in geel en je raadt het nooit, maar het zijn er evenveel als in blauw of rood. Heb je wel eens gedacht aan een kleurenanalyse aan te vragen met als doel om jouw mooiste gele kleuren te vinden? Niet? Grijp dan gauw de telefoon..

Dikke shawls zijn er al jaren en gelukkig zijn ze nog steeds in de mode, een warme hals en comfortabel bedekte nek is prettig. Bij kou kun je de shawl zo heerlijk voor je mond en neus trekken, dat je hele gezicht er in verdwijnt. Voor dit prachtige model zou dat trouwens wel zonde zijn, want haar grappige neusje en gulle lach willen we allemaal zien en daar hoef je geen kerel voor te zijn. Gelukkig heeft ze haar zwarte krullen over de shawl gehaald; het is even een werkje, maar dan staat dat leuk. De grof gebreide das in licht- en donkerbruin staat prachtig bij het geel van haar jas. De bordeauxrode wanten  zijn veel meer dan een accent; ze strijden met jas en shawl om voorgrond.

Het zuiver wit gebreide truitje, dat als een smal driehoekje een inkijkje bezorgt vertelt nog meer over het model, namelijk dat ze een schone, beschaafde en perfectionistisch ingestelde vrouw is. En hoe ik dit zo weet? Wit is heel snel groezelig en als je wit niet apart wast, krijgt het een grauwsluier. Een mooie tegenstelling tussen het beschaafde wit is de aloude kabelsteek van de wanten.

De mix van haar outfit vertelt verder dat het model heeft nagedacht over wat de modekleuren en de halslijnen van nu zijn. Ze weet welke kleuren ze kan dragen en hoe ze materialen en kleuren moet combineren. Ongetwijfeld heeft zij eens een kleurenadvies gevraagd! Het witte driehoekje van het zichtbare truitje heeft grote impact op het beeld. De materialen waar de vrouw op de foto voor kiest, vertellen dat ze van stoer en warm houdt op een levendige en kleurrijke manier.

Zij begrijpt dat ze deel uitmaakt van de herfst en dat ze één is met de herfst.

Nanette, 15-10-15

 

 

 

4 Replies to “Goudgeel is najaar”

 1. Je hebt je blog mooi aangepast. Persoonlijk had ik het nog leuker gevonden als een Sara in deze outfit had gestoken. Naar aanleiding van je blog heb ik een ‘oude’ sjaal opgediept waarin veel geel is verwerkt. Ik draag hem met plezier. Wie wat bewaart …

  • Hoi Ferrara,
   Je moest eens weten hoe moeilijk het is om een model van 50+ te vinden. Heb jij vriendinnen die dat willen en leuk vinden, of vind je het zelf leuk?
   Wat leuk dat je een shawl opgediept hebt waar die prachtige kleur geel in verwerkt is. Vandaag zag ik dat zelfs de Hema goudgele maillots verkoopt.

   • Sorry Nannette, maar ik wil niet met mijn hoofd op internet. Ik ken een medeblogger (niet persoonlijk) die daar wel enthousiast over is. Zij heeft op haar blog een paar leuke foto’s geplaatst en dat was voor mij de aanleiding jouw vraag bij haar te leggen. Ze gaf me toestemming de link naar haar blog te geven. Kijk er gerust. Ze is een stralende 50-plusser en heet Trees.
    Succes! https://irispapilio.wordpress.com/2015/01/08/welkom/

 2. Goede keuze Nanette om geel van diverse nuances eens in het (Herfst) zonnetje te zetten!
  Het blijft een hartverwarmende kleur. Zonnige groet, Angela XX

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*