De Liefde op die Ene dag in het jaar

Er is een dag in het jaar waarop je een stil beminde een teken van liefde mag sturen. Maar kan dat ook als je vijftig bent, de commercie doorziet en opgevoed bent om vooral gewoon te doen. Je dromen, dromen te laten?

Stel je voor, je hebt een klein cadeautje opgestuurd naar die leuke man vlakbij.

ValentijnMet een bons valt de zware envelop op zijn deurmat. Met spoed snelt hij naar de hal om het poststuk op te rapen. In zijn warme huiskamer betast hij de zware envelop en even haalt hij de enveloppe langs zijn neus. Hij glimlacht. Hij ruikt meer dan papier alleen; een pittig-zoet luchtje neemt hij waar. Verwonderd opent hij de envelop. Als eerste komt jouw mooie kaart tevoorschijn. De kaart is besprenkeld met je lievelingsparfum, maar in de envelop zit meer. Het is een klein flesje aftershave (met het geurtje dat je altijd zo opwindend, zo mannelijk vindt ruiken).

Opeens duikt het beeld van jou bij hem op. ‘Ach dat moet van Saa zijn, wat attent en leuk!’ Abram denkt vliegensvlug na. De winkels zijn nog open en hij heeft geen afspraak meer staan vandaag. Hij schiet zijn leren jasje aan en schuift in zijn cabriolet om een mooi geurend boeket voor je te kopen. Spontaan als hij is, besluit hij het boeket terstond langs te brengen.

Stel je voor dat dan bij jou de deurbel gaat. Wie zal dat zijn? Je brengt nog snel een kleurtje op je lippen aan, het kleurtje dat precies flatteert en spoed je naar de deur. Zwierig en vol verwachting open je je voordeur. ‘Abram, wat leuk, kom binnen’. Hij lacht: ‘Dag Sara’, zegt hij.

Valentijn-2

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*