Campinglife in style aan het Gardameer.

 • Hoezo shorts en shirts op de camping? Er was wel meer te zien!

Zij stapte uit een roze fiat. roze fiatEen kleurtje waar alle kleine meisjes en ook veel grote meisjes dol op zijn. Eerst kwam er een gave, roze laars tevoorschijn- in western style gesneden-. Die omhulde een prachtig slank been. Daarna, kwam een snoezig zwart minirokje in beeld. Tot slot ontvouwde zich de rest van haar uit de auto. Ze droeg een zwart strakzittend, met één knoop gesloten, colbertje en een huidskleur-roze shirtje eronder. Waardoor het even leek, alsof ze niets onder haar jasje aan had. Dat was een spannend gezicht! Haar tas had de kleur van haar auto en laarsjes. Jammer dat ik er niet aan dacht om te vragen of ik een foto van haar mocht maken. Zij was Nederlands, er zou geen taalprobleem in de communicatie geweest zijn. Ik ben gewoon te verlegen om zoiets te vragen. Zij moet een topmodel zijn, met haar lange benen en slanke lijntje. Uit de andere kant van de auto stapte een good looking fella. Hij had zijn shirt al had uitgedaan, zodat zijn halfzijdige tattoos bewonderd konden worden. Samen zochten ze een geschikte kampeerplek. Wat is dat leuk om dat vanonder jouw luifel gade te slaan.tent

Vlakbij stond eveneens een bijzonder stel. Het waren vriendelijke bescheiden mensen. Wel viel meneer een beetje op, omdat hij in een lange rok van zijn vrouw liep. Ach ja, op een camping, tijdens de vakantie moet zoiets kunnen. Ik trek ook weleens een trui van mijn man aan, toch?

Nu we het toch over styling van heren hebben: er is een nieuwe beenmode op komst, want de hoge witte sok in witte schoen heb ik al getraceerd. Zou dat Italiaans zijn? In het verleden waren Italianen ook al vooruitstrevend. Let op de versiering van de bruine schoenen! Die waren van de Italiaanse dichter Gabriele d’Annunzio. Hij leefde van 1863 tot 1938 en was schathemeltje rijk. Hij liet bijzondere kleding voor zichzelf ontwerpen. Zo ook een paar schoenen met daarop de vorm van het Gardameer. Of . . je kunt er ook wat anders in zien. . .

 

Het is een aanrader om in Gardone zijn landgoed en museum te bezichtigen.

Nanette Popken, 21-06-2016

 

13 Replies to “Campinglife in style aan het Gardameer.”

 1. Lieve Nanette,

  Wat heb je dat leuk omschreven. Ja er gebeurd van alles om je heen vanuit je kampeerplekje.
  Italië is echt verrassend, maar zo’n schouwspel had ik niet verwacht op een camping aan ’t Gardameer. Witte sokken in witte schoenen? Vast en zeker ook vakantiegangers. Inspirerend Italië. Zonnige groet, Angela XX

 2. Hoi Nanette,
  Hier dan eindelijk een reactie van mij.. mijn leventje is nogal veranderd dus veel minder tijd om logjes te lezen en te reageren. Het Gardameerlogje sprak me echt aan. Toevallig ga ik dinsdag voor een paar dagen naar het Gardameer. Langer heen en terug onderweg dan we er blijven. We gaan mijn broer opzoeken die deze zomer samen met zijn vrouw op een Vacancesoleil Camping werkt.
  Leuk logje! Goh die schoenen.. ik zie er inderdaad iets anders in 😉

 3. ha Nanette,
  Mooi beschreven, de rimpeling van het water en de spiegelende lucht.
  Gisteravond was het op het Ccumse strand ook een sprookje, dreigende wolken waardoor de zon piepte, met een prachtige spiegeling op het water en gouden randjes aan de wolken. Nog veel mooie momenten in Italië!

  • Bedoel je mijn gedichtje bij de email?
   Met de tent bij het meer
   Spiegelt lucht, de zon gaat onder,
   Water rimpelt, een waterhoen
   Duikt nog een keer.
   Castricum is anders en zeker niet minder mooi. Wat leuk om op vakantie te kunnen en andere sferen te proeven.

 4. Ben net terug uit Andalusie, maar heb daar niet zulke types, als jij beschreef gezien. Het hoort meer bij Italië denk ik. In Spanje liepen veel vrouwen in korte broek, niet altijd om blij van te worden!

 5. Hoi Nanet,Ik ben net terug van een tuinreisje naar Engeland met een vriendin,prachtig!
  Wat een ludiek paar schoenen!Aarnout heeft Ze direct aangetrokken!
  Fijne vakantie,groetjes Rita

 6. Ja, zo’n type als jij omschrijft, Nanette, verwacht je toch niet op een camping aan een meer. Eerder op een drukbezocht strand in zuid Frankrijk waar mensen komen die graag gezien willen worden.
  Maar leuk om te lezen, ook over die meneer met de rok. Dat doet me denken aan onze vakantie in de Bourgogne. We zaten op een terrasje en zagen een typisch Engels echtpaar aankomen van hoge leeftijd: hij in een kaki rok tot even over de knie, zij in een lange kaki broek.

 7. Door het lezen van jouw stukje voelde ik me even in Italië. Wel niet aan het Gardameer maar in Toscane of aan het Comomeer.
  Maar het bracht me in vakantiestemming. Komende zondag vertrek ik voor 6 dagen naar Giekerk in Friesland waar ik erg naar uitkijk. Ik realiseer me dat ik niet altijd naar het buitenland hoef om een vakantiegevoel te krijgen.

  • Daar heb je helemaal gelijk in. Vakantie is er om je op te laden en om je heen te kijken. Friesland is ook prachtig. Behalve in de randstad heeft Nederland nog heel veel natuurschoon. Onder de luifel van je tent is het leuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*