Als je maar geld hebt kun je er altijd fantastisch uitzien

verkleinde shoppingtassenOver Imago op ‘the international imagingday’ van 23 november

Als je maar veel geld hebt, kun je er altijd fantastisch uitzien is een zin uit een gesprek van twee jonge meiden, die beladen met plastic tasjes vol nieuwe kleren in de trein zaten. Hebben zij gelijk?

Ik zat in de tweede klas van een volle trein om een uur of vijf. Gelukkig kon iedereen nog net zitten en deze meiden zaten schuin tegenover me, waardoor ik een goed zicht op ze had. Ze zagen er wat gewoontjes uit; allebei hadden ze een spijkerbroek aan, uiteraard gescheurd met rafels. De ene meid speelde gevaarlijk spel, want de onderste delen van de broek konden er met één kniebuiging meer, zo afvallen. Ze hadden allebei een leuk getailleerd jasje aan; de één in zwart, de ander in olijfgroen met een bontrand capuchon. Jonge frisse meiden met een mooi figuurtje. De leuke dikke dassen gingen af vanwege de warmte in de coupé. Ik spitste natuurlijk meteen mijn oren, toen ze luid beweerden dat je er altijd fantastisch uit kunt zien als je maar geld hebt. Zo’n thema vind ik leuk en Ik wil altijd weten wat er bij jongeren speelt. Hun gesprek ging verder met twee oudere dames, die tegenover ze zaten. Zo te zien waren zij om en nabij de 50, dus 30 jaar ouder. Ook zij waren samen aan het shoppen geweest, maar ze waren duidelijk minder goed geslaagd; althans in kwantiteit want zij hadden maar één tasje, maar dat kwam dan wel uit een winkel in het duurdere segment. Overduidelijk herkenden de ‘oudere’ dames zich in die twee jonge meiden. Gefascineerd zag ik die twee Sara’s ineens jaren jonger worden. Wat een lach en een geïnteresseerde blik toch al niet met een gezicht doet.

Als je maar veel geld hebt, kun je er altijd fantastisch uitzien. Omdat ik geen luistervinkje wilde spelen maar deze uitspraak me wel intrigeerde hield ik hem vast voor dit blog. Die meiden sloegen met hun uitspraak wel meteen de spijker op de kop, maar er hoort meer bij en datgene is heel belangrijk, zelfs onmisbaar om er goed uit te zien. De meiden waren passie, lef en creativiteit vergeten. Want wat doe je met een dure jurk, die voor jou de verkeerde snit heeft? Hij zit gewoon niet lekker, accentueert de verkeerde punten maar heeft wel een fortuin gekost? Het antwoord is om hem gewoon mee te nemen naar een kledingruilavond. Daar heb je lef voor nodig. Angela Besseling en ik regelen zo’n party met enige regelmaat. Kijk maar in onze nieuwsbrief. Na zo’n avond kom je thuis met een leuk rokje of een jasje. Want de andere dames/ vriendinnen hebben kritisch met je mee gekeken en staan niet toe dat je weggaat met iets dat je niet staat. Probleem opgelost.

Stel je hebt een eenvoudig jurkje met een leuke snit gekocht; echt apart. Maar je voelt je er zo bloot in. Het kaartje hangt nog aan de jurk, nooit gedragen. Zonde toch?  Met wat creativiteit kun je er een enige outfit van maken. Een schoentje met een hoge hak erbij, plus een hoge halsketting met bijpassende brede armband. Een andere mogelijkheid is om lange volle oorbellen erbij te dragen, die de ruimte tussen gezicht en schouders vullen. Koop er een stola bij, dat is helemaal een perfecte oplossing.

Nog een situatie: je gebruikt geen make-up, want jouw huid gaat ervan kriebelen. Ook daar is wat op te vinden, maar dat vergt werk en daar heb je passie voor nodig. Hoe zit dat dan? Dr. Jetske Ultee – onderzoek arts cosmetische dermatologie heeft zich op dit probleem gestort. Ze ontwikkelt producten voor de gevoelige huid. Zij heeft ook een blog. Ik kan je heel erg aanraden om daar een kijkje te nemen. http://www.dr-jetskeultee.nl/  Zij kan je op ideeën brengen om de perfecte foundation te verkrijgen. Je kunt jouw foundation zelf maken met haar recepten. Dan weet je 100% zeker dat jouw huid het verdraagt.

Heeft dit blog je op een idee gebracht? Kan ik je helpen met de lef-creatief-passie kwesties? Dat doe ik graag! Nanette 27-11-2015

6 Replies to “Als je maar geld hebt kun je er altijd fantastisch uitzien”

 1. Als je maar geld hebt kun je er altijd fantastisch uitzien. Adèle bewijst dat het niet opgaat.
  Zo’n leuk mens in een waarschijnlijk peperdure jurk, de truttigheid ten top. Jammer.
  Zou jij haar niet graag advies geven?

 2. Luistervinken, ik doe het graag en verwerk de afgeluisterde gesprekken in verhalen op mijn blog, maar dat is niet de essentie van jouw schrijven. Ik vermoed dat de dametjes bij primark waren geweest, een bedrijf waar ik nog nooit een voet heb binnengezet, terwijl ik een echte koopjesjager ben, maar dan in een hoger segment. Zelf maak ik graag gebruik van sieraden, knopen en sjaals om het uiterlijk op te leuken, maar daar was je vast al achter. Er leuk uitzien, uitstraling zo je wilt, zit niet in de vulling van je knip. Je moet het zien en durven.
  Ik zie soms vrouwen in dure kleding die het niet weten te dragen. Jammer.

  • Jij gaat altijd heel smaakvol gekleed en elke keer weet je weer wat anders van bepaalde basisstukken te maken met prachtige shawls!

 3. Mooi omschreven Nanette! Zo herkenbaar, zo realistisch. Een duur item maakt inderdaad niet altijd blij, een goed passend kledingstuk waar je prettig in voelt in ieder geval wel! En dat straal je dan ook uit en zo’n goed item hoeft echt niet duur te zijn. Stofkeuze, kleurkeuze en de kledingbelijning doet HET voor een super gevoel en fantastische uitstraling. Lieve zonnige groet, Angela

  • Hoi Angela,
   In onze gezamenlijke nieuwsbrief hebben we in het winternummer daar wat over staan. De nieuwsbrief zal ik weer aan het blog koppelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*